Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prižgimo svečo pozornosti!

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 30. 10. 2010 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2010 / 11:22

Prižgimo svečo pozornosti!

Praznik vseh svetih in spomin vernih rajnih v začetku novembra nas spodbujata, da se ustavimo, izstopimo iz nenehnega hitenja in se zavemo končnosti zemeljskega življenja. Spominjamo se naših pokojnih sorodnikov in znancev, obiščemo njihove grobove, se v molitvi zahvalimo za vse dobro, ki smo ga prejeli po njih, in prosimo za njihov pokoj.
Ob prazniku vseh svetih in spominu vernih rajnih

Lepota in pestrost jesenskih barv, ki najlepše zažari v soju sončne svetlobe in je ne more nadomestiti še tako lepa in izbrana ikebana, nas spominja na raznolikost in enkratnost vseh svetih, tistih, ki so že razglašeni, vseh, ki so živeli sveto in smo jih celo poznali, pa tudi vseh, ki si v vsakdanjem življenju prizadevamo za svetost.

Naj bo praznik Vseh svetih priložnost, da obiščemo pokopališče, grobove naših rajnih, se v molitvi zahvalimo, da smo jih poznali in bili deležni njihove dobrote. Hvaležnost lahko pokažemo tudi z malimi znamenji pozornosti, kot je cvetje z domačega vrta in prižgana svečka. Bodimo pogumni in si dovolimo majhnost navzven, da zažari ljubezen v vseh razsežnostih!

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh