Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eno z zemljo in resnico

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 19. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 14 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2011 / 09:43

Eno z zemljo in resnico

Dejaven utrip župnije Doberdob Tokrat smo obiskali župnijo v našem zamejstvu: Doberdob na italijanskem Goriškem. Kraj, ki je vstal in še naprej vstaja s tal od bojev in grobov preorane zemlje. Z Gospodom na križevem potu in Vstalim, z ljubeznijo do maternega jezika in kulture, s spoštovanjem do vsakega človeka dobre volje. V prelomnih časih še s toliko večjo zavzetostjo in prodornostjo. Z dejanji, vrednimi samoniklih in pokončnih mož in žena. Z zakladnico, iz katere lahko spet in spet prinašamo staro in novo.
Dejaven utrip župnije Doberdob





Tokrat smo obiskali župnijo v našem zamejstvu: Doberdob na italijanskem Goriškem. Kraj, ki je vstal in še naprej vstaja s tal od bojev in grobov preorane zemlje. Z Gospodom na križevem potu in Vstalim, z ljubeznijo do maternega jezika in kulture, s spoštovanjem do vsakega človeka dobre volje. V prelomnih časih še s toliko večjo zavzetostjo in prodornostjo. Z dejanji, vrednimi samoniklih in pokončnih mož in žena. Z zakladnico, iz katere lahko spet in spet prinašamo staro in novo.



Doberdob je slovensko naselje (največje med številnimi majhnimi naselji na Doberdobski planoti) v Italiji tik za državno mejo oziroma pet kilometrov severno od italijanskega Tržiča (Monfalcone) in dvanajst kilometrov južno od Gorice. Sosednji državi je po drugi svetovni vojni (15. septembra 1947) pripadlo zato, ker je bilo treba povezati Gorico i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh