Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Ponudimo alternativo namesto pritoževanja!"

Za vas piše:
Lucija Hrastar
Objava: 26. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 12:03
"Ponudimo alternativo namesto pritoževanja!"

"Ponudimo alternativo namesto pritoževanja!"

Irski jezuit in teolog Michael Paul Gallagher poučuje teologijo na univerzi v Rimu, pred tem pa je skoraj 20 let poučeval na univerzi v Dublinu. Kljub temu je zelo preprost in prijeten sogovornik, ki se rad šali – tudi na račun Britancev. »Najboljše maščevanje zatiralcem je, da njihov jezik govoriš bolje kot oni sami,« pove z brezhibnim britanskim naglasom. Ljubljano je obiskal v okviru konference Duhovnost v evropskih kulturah danes, zato je bila to tudi glavna tema pogovora.

Michael Paul Gallagher



Irski jezuit in teolog Michael Paul Gallagher poučuje teologijo na univerzi v Rimu, pred tem pa je skoraj 20 let poučeval na univerzi v Dublinu. Kljub temu je zelo preprost in prijeten sogovornik, ki se rad šali – tudi na račun Britancev.

»Najboljše maščevanje zatiralcem je, da njihov jezik govoriš bolje kot oni sami,« pove z brezhibnim britanskim naglasom. Ljubljano je obiskal v okviru konference Duhovnost v evropskih kulturah danes, zato je bila to tudi glavna tema pogovora.

Ali res pred molitvijo poslušate glasbo?

Ne vsak dan, vendar se pogosto ne morem zbrati, če le preprosto sedem ali odidem v kapelo. Včasih potrebujemo malo več časa, nekaj, kar nas popelje k izviru tišine. In glasba je eden od načinov. Zame je to klasična glasba – Mozart a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh