Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domača zelenjava in sadje

Objava: 03. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2011 / 06:05

Domača zelenjava in sadje

Zelenjava in sadje, ki ju pridelamo v domačem okolju, sta zelo zdrava. Spravimo presežke kot ozimnico. Tako bomo poskrbeli tudi za svoje zdravje in boljše počutje. Ne nazadnje na ta način razbremenimo tudi hišni proračun in spodbujamo lokalno ekonomijo. Uporabimo vse, kar smo pridelali doma, in pripravimo pristno, okusno domačo ozimnico. Tisti, ki nimamo vrtov ali sadovnjakov, izkoristimo priložnost in se oskrbimo s sadjem in zelenjavo na bližnjih kmetijah. Tradicija priprave domače ozimnice je pri nas dolga. Bodimo ponosni nanjo. Poskrbimo, da jo bodo nadaljevali tudi mlajši rodovi. Manj vešči lahko poskusimo z vlaganjem kumar v kis. Na enak način lahko shranimo bučke, papriko, rdečo peso, gobe ali mešano zelenjavo. Zelenjava, konzervirana v kisu, je sveža in prijetnega okusa. Z dodatkom »naših« začimb pa se spremeni v hišno specialiteto. Bolj pogumni se lahko odločimo za kislo zelje ali celo za kislo repo. Kisanje zelja sodi med najbolj znane naravne metode konzerviranja. Če zelj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh