Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč božjega kraljestva

Za vas piše:
Veronika Verbič
Objava: 22. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 10:53

Luč božjega kraljestva

Ob branju in premišljevanju evangeljskega odlomka te nedelje me je nagovorilo to, da se je Jezus nastanil v deželi in ljudstvo je zagledalo veliko luč.

Ljudstvo, ki je sedelo v temi, je zagledalo veliko luč« (Mt 4,16).

Ob branju in premišljevanju evangeljskega odlomka te nedelje me je nagovorilo to, da se je Jezus nastanil v deželi in ljudstvo je zagledalo veliko luč. Ni pritegnil pozornosti z veliko besed ali kakšno veliko prireditvijo, s slovesnim vhodom v deželo ali čim podobnim. Pravzaprav sploh ni pritegnil pozornosti on kot človek. Čisto preprosto: nastanil se je, prišel in bil. S tem je ljudstvu, ki je sedelo v temi in smrtni senci, prišla Luč – on sam. Ta luč je bila dovolj močna, da je ljudstvo spregledalo.

Šele nato je sledilo zelo kratko oznanilo: »Približalo se je nebeško kraljestvo.« Da bi mogli doumeti to kratko, toda veliko oznanilo, je potrebna Luč, razsvetljenje od zgoraj, dar Duha. V tem oznanilu je namreč nekaj povsem novega. Ljudstvo, ki se je na svoj način trudilo, da bi doseglo popolnost in bi bilo vredno vstopiti v nebeško kraljestvo, zdaj sliši, da se je zgodilo ravno nasprotno: nebeško kr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh