Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo mladim

Objava: 22. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2011 / 07:44

Pismo mladim

Dragi mladi! Geslo 26. svetovnega dneva mladih 2011 v Madridu se glasi: »Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni v veri!« (Kol 2,7). Sveti oče je vzel geslo iz pisma apostola Pavla, v katerem apostol narodov svari Kološane pred krivimi nauki in verami, pred modrostjo tega sveta, pred ‘tujo učenostjo’, kakor piše naš pisatelj. Lažnih rešiteljev ni manjkalo niti v starih časih niti danes

Dragi mladi! Geslo 26. svetovnega dneva mladih 2011 v Madridu se glasi: »Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni v veri!« (Kol 2,7). Sveti oče je vzel geslo iz pisma apostola Pavla, v katerem apostol narodov svari Kološane pred krivimi nauki in verami, pred modrostjo tega sveta, pred ‘tujo učenostjo’, kakor piše naš pisatelj. Lažnih rešiteljev ni manjkalo niti v starih časih niti danes. V geslu pa je vsaka beseda pomembna.

Ukoreninjeni, kakor apostol Pavel piše Efežanom: »Naj Kristus po veri prebiva v vaših srcih, da bi tako, ukoreninjeni in utemeljeni v ljubezni, mogli z vsemi svetimi doumeti, kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina ter spoznati Kristusovo ljubezen, ki presega spoznanje, da bi se izpolnili do vse Božje polnosti« (Ef 3,17–19). Presenetljiva je ugotovitev: Ključ do spoznanja je ljubezen! Kdor svojega bližnjega ne ljubi, ga tudi ne pozna in ne ve, koga ima pred seboj.

Sezidani v Kristusu, kakor piše...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh