Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenjska pot, prehojena v enem dnevu

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 05. 02. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2011 / 06:55

Življenjska pot, prehojena v enem dnevu

Pohod z naslovom »Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne«, ki ga ob njegovem rojstnem dnevu pripravlja Turistično društvo Podnanos, je še posebej zanimiv, saj v nekaj urah prehodimo Vertovčevo življenjsko pot od rojstnih Šmarij do Podnanosa, kjer je pokopan.

V Sloveniji imamo veliko pohodov, ki so namenjeni rekreaciji, prijateljskemu druženju in ohranjanju spomina na naše slavne prednike. Le redkokje pa v spomin na kakega rojaka pripravijo kar dva pohoda, kot v Vipavski dolini, kjer se lahko jeseni in pozimi organizirano sprehodimo po krajih, v katerih je živel duhovnik in vinogradnik Matija Vertovec. Pohod z naslovom »Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne«, ki ga ob njegovem rojstnem dnevu pripravlja Turistično društvo Podnanos, je še posebej zanimiv, saj v nekaj urah prehodimo Vertovčevo življenjsko pot od rojstnih Šmarij do Podnanosa, kjer je pokopan.



Čeprav se je v sobotnem jutru, 29. januarja, burja že precej polegla, smo v gasilskem terenskem vozilu med vožnjo iz Podnanosa v Šmarje nekajkrat dobro začutili njeno moč. Drevesa so se ji spoštljivo priklanjala, ob robu ceste je ležal tovornjak, ki ga je sunek vetra položil na bok. Ko smo zavili med griče, se je bučanje poleg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh