Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60 let knjižnice v Črnomlju

Za vas piše:
T. M.
Objava: 20. 01. 2022 / 09:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2022 / 09:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
60 let knjižnice v Črnomlju
V imenu knjižnice je Zahvalo sprejela direktorica Anja Panjan Trgovčić. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

60 let knjižnice v Črnomlju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sredo, 19. januarja, v Črnomlju nastopil kot slavnostni govornik na osrednji slovesnosti ob 60-letnici Knjižnice Črnomelj.

V svojem nagovoru je predsednik poudaril pomen in vlogo knjižnice za kraj in tamkajšnje prebivalce: »Poleg izjemnih zbirk knjig in dokumentov so knjižnice mesto, kjer se rojevajo spremembe in napredne misli; kjer je dobrodošel kritičen pogled na družbo; kjer se ustanavljajo družbena gibanja in se danes kujejo načrti za prihodnost, ki jo bomo jutri živeli.«

Predsednik se posebej zahvalil vsem, ki so skozi šest desetletij ustvarjali in izpolnjevali poslanstvo knjižnice, se znali prilagajati času in potrebam ljudi, ki jim še danes zaupajo in v knjižnico radi zahajajo. 

Danes je Knjižnica Črnomelj čudovito srce, ki povezuje dva kraja, Črnomelj in Semič. (Borut Pahor)

Knjižnica ima skupaj s predanimi zaposlenimi »velik pomen za lokalno skupnost in nam daje vedeti, da imajo ljudje in z njimi tudi kraj veliko prihodnost,« je še dodal predsednik. 

Podelitev zahvale in premiera filma 

Ob tej priložnosti je predsednik republike vročil Zahvalo predsednika republike, ki jo je ob 60-letnici prejela Knjižnica Črnomelj za širjenje bralne kulture in izvajanje pomembnega poslanstva, s katerim bogati podobo domačih krajev in ljudi. V imenu knjižnice je Zahvalo sprejela direktorica Anja Panjan Trgovčić.

Na slovesnosti je zbrane nagovoril tudi župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, premierno pa je bil predvajan igrano-dokumentarni film o zgodovini knjižnice, ki je bila ustanovljena leta 1962.


Nalaganje
Nazaj na vrh