Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boč (979 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 12. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2012 / 10:46

Boč (979 m)

Boč, ki leži na vzhodu Vitanjsko-Konjiških Karavank, se dviga dobrih sedemsto metrov nad dolino Dravinje. Zaradi mogočnega videza, osamljene lege in telekomunikacijskega stolpa na vrhu ga zlahka prepoznamo že od daleč.


Boč, ki leži na vzhodu Vitanjsko-Konjiških Karavank, se dviga dobrih sedemsto metrov nad dolino Dravinje. Zaradi mogočnega videza, osamljene lege in telekomunikacijskega stolpa na vrhu ga zlahka prepoznamo že od daleč. Na Boču raste redka velikonočnica, ki pa ni edina znamenitost te priljubljene gore. Zaradi pestrega rastlinskega in živalskega sveta ter dobro ohranjene narave je širše območje Boča zavarovano kot krajinski park.

Iz Zgornjih Poljčan peljeta na Boč dve označeni planinski poti, ki imata skupni začetek, zato je naš izlet lahko krožen. Od pokopališča pod župnijsko cerkvijo sv. Križa se vzpnemo do glavne ceste proti Rogaški Slatini in ji sledimo do odcepa proti Podboču. Tam nas kažipot usmeri med hišami do ceste proti Planinskemu domu na Boču. Po njej gremo do gozda, kjer je označeno razpotje, ob njem pa ob sobotah in nedeljah množica parkiranih vozil.

Desna pot čez Babo se brez odlašanja požene navkreber, pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh