Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prišli smo domov

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 14. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2012 / 06:33

Prišli smo domov

»Danes po enem letu s ponosom in veseljem kličem: Prižgite večno luč v naši župnijski cerkvi, kajti prišli smo domov v naše obnovljeno svetišče!« S temi besedami je benediški župnik Marjan Rola v nedeljo, 8. julija, pozdravil nadškofa Marjana Turnška, zlatomašnika Ivana Zajnkoviča, sobrate v duhovništvu in vernike, ki so se zbrali v obnovljeni župnijski cerkvi in še v večjem številu v šotoru ob župnišču.
Po temeljiti obnovi je v župnijski cerkvi sv. Benedikta v Slovenskih goricah v veselje številnih vernikov znova zasvetila večna luč.

»Danes po enem letu s ponosom in veseljem kličem: Prižgite večno luč v naši župnijski cerkvi, kajti prišli smo domov v naše obnovljeno svetišče!« S temi besedami je benediški župnik Marjan Rola v nedeljo, 8. julija, pozdravil nadškofa Marjana Turnška, zlatomašnika Ivana Zajnkoviča, sobrate v duhovništvu in vernike, ki so se zbrali v obnovljeni župnijski cerkvi in še v večjem številu v šotoru ob župnišču. Tam so na velikem zaslonu zbrano sodelovali pri dogodku, ki ga človek doživi le redko. Nadškof Turnšek je namreč blagoslovil in posvetil obnovljeno župnijsko cerkev in nov daritveni oltar. Veselje je bilo toliko večje, ker je vernikom v slogi in edinosti uspel podvig v finančno in gospodarsko zelo težkem času. Pohvalo in zahvalo za izkazano skrb in dobroto jim je izrekel tudi nadškof in na koncu maše zlatim botrom podelil zahvalne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh