Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi razred še »biciklari«

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 28. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 08:18

Novi razred še »biciklari«

Varstvo človekovih pravic in slovenska polpretekla zgodovina Dignitas, revija za človekove pravice, ki jo izdaja Fakulteta za državne in evropske študije, je v zadnji številki (53 - 54) objavila sklop prispevkov o varstvu človekovih pravic v polpretekli slovenski zgodovini. Tematski blok, ki so ga pripravili ugledni strokovnjaki med njimi tudi sodelavci Študijskega centra za narodno spravo, zato je bila revija konec junija predstavljena v njegovih prostorih prinaša tehtne vpoglede v totalitarno preteklost, ki hkrati osvetljujejo slovensko sedanjost.
Varstvo človekovih pravic in slovenska polpretekla zgodovina
Dignitas, revija za človekove pravice, ki jo izdaja Fakulteta za državne in evropske študije, je v zadnji številki (53 - 54) objavila sklop prispevkov o varstvu človekovih pravic v polpretekli slovenski zgodovini. Tematski blok, ki so ga pripravili ugledni strokovnjaki med njimi tudi sodelavci Študijskega centra za narodno spravo, zato je bila revija konec junija predstavljena v njegovih prostorih prinaša tehtne vpoglede v totalitarno preteklost, ki hkrati osvetljujejo slovensko sedanjost.



Nedotakljivi
Malokdo se je denimo doslej vprašal, »kam je šel novi razred?«, torej tista novokomponirana srednjekadrovska struktura, ki je z biciklistično miselnostjo upognjenosti navzgor do oblastnikov in pritiskanjem navzdol do podrejenih zagotavljala bolj ali manj nemoteno funkcioniranje komunističnega režima na tistih pod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh