Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmik od zdrave pameti

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 06. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2012 / 06:27

Odmik od zdrave pameti

Da danes o katoliški Cerkvi lahko vsak izreče vse, kar mu pride na misel, je znano. V sodobni komunikacijski (ne)kulturi je očitno treba sprejeti v zakup dejstvo, da se h komentiranju (notranje)cerkvenih zadev čutijo poklicani najrazličnejši ljudje.

Ko se neznosna lahkost govorjenja o Cerkvi seli tudi v diplomacijo

Da danes o katoliški Cerkvi lahko vsak izreče vse, kar mu pride na misel, je znano. V sodobni komunikacijski (ne)kulturi je očitno treba sprejeti v zakup dejstvo, da se h komentiranju (notranje)cerkvenih zadev čutijo poklicani najrazličnejši ljudje. Težava pa vendarle nastane, ko neznosno lahkost govorjenja o Cerkvi zaznamo tudi na ravneh, kjer bi je vendarle ne pričakovali – recimo na ravni uglajene diplomacije.

Nadškofu grozi smrtna kazen?!

Primer zdrsa na očitno preveč zloščenem diplomatskem parketu je nedavni pogovor s kariernim diplomatom, profesorjem diplomacije in tudi slovenskim pogajalcem pri oblikovanju t. i. vatikanskega sporazuma dr. Izto­kom Simonitijem v Sobotni prilogi Dela. Intervju je bil v velikem delu posvečen Cerkvi oziroma razmerju slovenske države do Svetega sedeža, skozenj pa je, prav nič prikrito, pronicala miselnost, da je treba slovensko suverenost og...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh