Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drog, ob katerem naj pleše politika

Za vas piše:
Marko Perdih
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:10

Drog, ob katerem naj pleše politika

O krščanskih (pa tudi drugih) politikih in kaj od njih pričakujemo Čeprav nedavno minule volitve navkljub vsem spremembam niso prinesle omembe vredne spremembe v razmerju sil v političnem prostoru, je eden od opaznih rezultatov vrnitev Nove Slovenije v državni zbor. Podrobno analiziranje vzrokov za ta dogodek močno presega namen tega prispevka, zato ga prepustimo strankinim analitikom. V tem prispevku bi se dotaknili le dveh stvari, ki sta bili opazni ob tem dogodku. Obe ne povesta pravzaprav ničesar o razlogih za uspeh, kažeta pa morda na enega od osnovnih problemov delovanja kristjanov v politiki, ki lahko kmalu zapelje dogodke znova v nasprotno smer.
O krščanskih (pa tudi drugih) politikih in kaj od njih pričakujemo

Čeprav nedavno minule volitve navkljub vsem spremembam niso prinesle omembe vredne spremembe v razmerju sil v političnem prostoru, je eden od opaznih rezultatov vrnitev Nove Slovenije v državni zbor. Podrobno analiziranje vzrokov za ta dogodek močno presega namen tega prispevka, zato ga prepustimo strankinim analitikom. V tem prispevku bi se dotaknili le dveh stvari, ki sta bili opazni ob tem dogodku. Obe ne povesta pravzaprav ničesar o razlogih za uspeh, kažeta pa morda na enega od osnovnih problemov delovanja kristjanov v politiki, ki lahko kmalu zapelje dogodke znova v nasprotno smer.

Že hiter pogled na rezultate volitev po volilnih enotah pokaže na zelo nenavaden vzorec. Za razliko od večine drugih strank nove vladne koalicije je bila Nova Slovenija deležna največje podpore v obeh volilnih enotah osrednje Slovenije. Še posebej izstopa glede na tradicijo nenavadno nizka podpora v volilni enot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh