Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nismo se pogajali s figo v žepu«

Za vas piše:
B. Š.
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2013 / 11:53

»Nismo se pogajali s figo v žepu«

Na to dogajanje se je 15. februarja odzvala tudi Nadškofija Maribor. V izjavi za javnost so zapisali, da so seznanjeni s pismom p. Knavsa in so se z njim osebno srečali ter mu predstavili številne dejavnosti za rešitev nastalih razmer. »Zavedamo se negativnih razsežnosti težkega gospodarskega stanja Nadškofije Maribor, ki se je še poslabšalo s stečajema družb Gospodarstvo Rast d.o.o. in Zvon dva holding d. d. Pri mnogih to stanje zbuja občutke jeze in željo, da se stvari razčistijo in pokažejo odgovorni. Zadnje leto je bil napor usmerjen predvsem v iskanje možne rešitve za nastalo situacijo,« beremo v izjavi, v kateri je posebna pozornost namenjena malim delničarjem. Prizadetim malim delničarjem bi namreč lahko bila škoda povrnjena le, če bi se sistem, ki ga sestavljajo Gospodarstvo Rast d.o.o., Zvon ena holding d.d. in Zvon dva holding d.d., rešil, zato so pristojni vse napore vlagali v rešitev celotnega sistema. Zato so se tudi srečali s predstavniki malih delničarjev in jim predstavili svoje napore in predloge rešitev, ki so jih pripravili zunanji in notranji svetovalci. »Žal teh predlogov vse banke niso sprejele, temveč so rešitev pogojevale z dokapitalizacijo, ki pa je nadškofija ni zmogla. Zato smo iskali vlagatelja, vendar se je, žal, postopek ustavil pri zahtevanih garancijah. Predstavnike malih delničarjev smo o teh korakih in naporih obveščali in jim celo prepustili mesto v nadzornem svetu družbe Zvon ena holding d.d.,« pojasnjujejo pristojni mariborske nadškofije. Kot neresnične zato označujejo izjave, da so se v razmerju do malih delničarjev »pogajali s figo v žepu«, kot jim je javno očital njihov predstavnik.

Pismo p. Bogdana Knavsa, objavljeno v prejšnji številki Slovenskega časa in naslovljeno na Komisijo Pravičnost in mir pri SŠK, so povzeli številni mediji, zvrstili so se tudi drugi komentarji, povezani s stečajema Gospodarstva Rast, torej gospodarske družbe v stoodstotni lasti škofij mariborske metropolije, in z njim povezanim holdingom Zvon dva ter z očitno skorajšnjim stečajem holdinga Zvon ena.

Na to dogajanje se je 15. februarja odzvala tudi Nadškofija Maribor. V izjavi za javnost so zapisali, da so seznanjeni s pismom p. Knavsa in so se z njim osebno srečali ter mu predstavili številne dejavnosti za rešitev nastalih razmer. »Zavedamo se negativnih razsežnosti težkega gospodarskega stanja Nadškofije Maribor, ki se je še poslabšalo s stečajema družb Gospodarstvo Rast d.o.o. in Zvon dva holding d. d. Pri mnogih to stanje zbuja občutke jeze in željo, da se stvari razčistijo in pokažejo odgovorni. Zadnje leto je bil napor usmerjen predvsem v iskanje možne rešitve za nastal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh