Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»V Silicijevi dolini vsak dan sije sonce«

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 19 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:10

»V Silicijevi dolini vsak dan sije sonce«

Sredi meseca decembra je bil gost fakultete za Poslovne vede in založbe Družina profesor in razsikovalec na univerzi v Standfordu v ZDA, dr. Jure Leskovec. Z njim smo se pogovarjali o socilanih omrežjih, ki mu predstavljajo laboratorij za proučevanje družbe, o njegovi zanimivi znanstveni poti in življenju v Silicijevi dolini. Na življenje gledate preprosto; dejali ste, da niste delali kakšnih posebnih načrtov v svojem življenju, da so se vam »stvari zgodile same po sebi«. No, mogoče res nisem načrtoval, sem si pa včasih dovolil sanjati. Rekel bi, da se je ta moja raziskovalna pot odvijala zvezno, korak za korakom se je življenje nadgrajevalo. Po svoje se je raziskovalna pot začela že v osnovnošolskih letih, potem se je nadaljevala na gimnaziji, na fakulteti, Inštitutu Jožef Stefan, potem med doktoratom v Ameriki in sedaj se nadaljuje na Stanfordu.
Sredi meseca decembra je bil gost fakultete za Poslovne vede in založbe Družina profesor in razsikovalec na univerzi v Standfordu v ZDA, dr. Jure Leskovec. Z njim smo se pogovarjali o socilanih omrežjih, ki mu predstavljajo laboratorij za proučevanje družbe, o njegovi zanimivi znanstveni poti in življenju v Silicijevi dolini.

Na življenje gledate preprosto; dejali ste, da niste delali kakšnih posebnih načrtov v svojem življenju, da so se vam »stvari zgodile same po sebi«.
No, mogoče res nisem načrtoval, sem si pa včasih dovolil sanjati. Rekel bi, da se je ta moja raziskovalna pot odvijala zvezno, korak za korakom se je življenje nadgrajevalo. Po svoje se je raziskovalna pot začela že v osnovnošolskih letih, potem se je nadaljevala na gimnaziji, na fakulteti, Inštitutu Jožef Stefan, potem med doktoratom v Ameriki in sedaj se nadaljuje na Stanfordu.

Se pravi, da niste že v osnovni šoli rekli: Ko bom velik, bom pa v Silicijevi dolini …
Ne, ne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh