Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani po volitvah pred novimi izzivi

Janez Sraka
Za vas piše:
Janez Sraka
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 10:28

Kristjani po volitvah pred novimi izzivi

Po zadnjih državnozborskih volitvah, na katerih je privrela na površje vrsta globokih vsebinskih premikov, smo kristjani na Slovenskem pred novimi pa tudi že znanimi izzivi. Zaradi narave članka bom nekatere izzive preprosto opisal. Prvi izziv je izginotje krščanskih socialistov, ki so v zadnjem sklicu državnega zbora delovali v okviru socialnih demokratov. Na zadnjih volitvah so jih deloma posrkali socialni demokrati, nekaj se jih je idejno in moralno razkrojilo, nekaj jih je končalo v anarho-agresivni levici. Tako levi pol kristjanov vsebinsko več ne sooblikuje slovenske levice. Na miselni in kulturni ravni so volitve pokopale Kocbekove zamisli o tvornem sožitju z anarho-leninistično levico. Tako smo kristjani na Slovenskem pred velikim vprašanjem, kako se pogovarjati s slovensko levico, ki je na volitvah doživela usodo evropske. Skratka, dosedanji dialog kristjanov z levico se je preprosto izrodil.

Po zadnjih državnozborskih volitvah, na katerih je privrela na površje vrsta globokih vsebinskih premikov, smo kristjani na Slovenskem pred novimi pa tudi že znanimi izzivi. Zaradi narave članka bom nekatere izzive preprosto opisal.

Prvi izziv je izginotje krščanskih socialistov, ki so v zadnjem sklicu državnega zbora delovali v okviru socialnih demokratov. Na zadnjih volitvah so jih deloma posrkali socialni demokrati, nekaj se jih je idejno in moralno razkrojilo, nekaj jih je končalo v anarho-agresivni levici. Tako levi pol kristjanov vsebinsko več ne sooblikuje slovenske levice. Na miselni in kulturni ravni so volitve pokopale Kocbekove zamisli o tvornem sožitju z anarho-leninistično levico. Tako smo kristjani na Slovenskem pred velikim vprašanjem, kako se pogovarjati s slovensko levico, ki je na volitvah doživela usodo evropske. Skratka, dosedanji dialog kristjanov z levico se je preprosto izrodil.

Svojevrsten izziv za kristjane in sploh za Slovence je skorajd...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh