Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pristen kot narda, odločen kot lev

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 27. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2013 / 11:55

Pristen kot narda, odločen kot lev

»Potem ko sem bil iz samostana velikega sv. Avguština, mojega starega doma in mirnega prebivališča, brez vsakršne zasluge, zgolj zaradi radodarnosti svetega očeta večnega spomina Inocenca XI. ..

S simpozijem, razstavo, koncertom in slovesno mašo na njegovem grobu v po petdesetih letih znova odprti cerkvi sv. Blaža so se v Kopru spomnili 300. obletnice smrti škofa Paola Naldinija, ki je škofijo vodil skoraj trideset let na prehodu iz 17. v 18. stoletje.



»Potem ko sem bil iz samostana velikega sv. Avguština, mojega starega doma in mirnega prebivališča, brez vsakršne zasluge, zgolj zaradi radodarnosti svetega očeta večnega spomina Inocenca XI. dobrohotno poklican k častnemu službovanju sveti Cerkvi v Justinopolisu ali ljudsko Kopru in sem prispel do obale Istre, ki je dotlej nisem poznal, ter s ponižnim spoštovanjem stopil na prag njene prestolnice, ki ga dotlej še nisem prestopil, se je v mojih prsih prebudila nejasna želja, da bi nekega dne raziskal bistvo, izvor, položaj, razmere in vsako pomembnejšo podrobnost Cerkve, ki mi jo je Nebo naklonilo za sveto nevesto /.../ Na ruševinah gradi, kdor ne začne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh