Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo konec sveta?

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 04. 05. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2013 / 12:00

Bo konec sveta?

Kaj nam najbolj pomaga v trenutku stiske? To, da ne ostanemo sami, da imamo ob sebi ljudi, ki jih imamo radi. Potem bomo skupaj iskali poti za rešitev. In rešitev se bo vedno našla.

Naj se zgodi karkoli, ne boš ostal sam

Lani decembra so spet napovedovali konec sveta. Takšnih napovedi sem doživela že kar nekaj, pa se doslej še nobena ni uresničila. Verjetno se bo enkrat res nekaj zgodilo, pa nihče od nas ne more reči, kdaj. Tako, kot bomo prav gotovo vsi enkrat umrli, pa nihče od nas ne ve, kdaj. Znova napovedani konec sveta je nekatere ljudi spet spravil v pravo stisko. Reči moram, da med mojimi prijatelji in znanci takšnih skoraj ni bilo, sem in tja pa se je vendarle našel kakšen.

Najbolj pa se spominjam pripovedi mlade ženske, ki ima dvanajstletnega sina. Ta si je to napoved o koncu sveta zelo vzel k srcu. Prvič v življenju jo je doživljal tako zavestno. Spravila ga je v pravi nemir in strah, kaj bo. Vedno znova je spraševal mamo: »Mama, kaj, če bo konec sveta?« Mama se je z njim veliko pogovarjala in mu povedala, da je doživela že veliko takšnih napovedi, ki se potem niso uresničile. Nazadnje pa mu je rekla: »Veš, pa tudi če bo konec sveta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh