Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrča

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 13. 07. 2013 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2013 / 12:47

Dobrča

Če se med obiskom pri Mariji Pomagaj na Brezjah sprehodimo do bližnjega Parka miru s kipom svete družine, nam pogled kar sam odplava k vencu okoliških gora.
Če se med obiskom pri Mariji Pomagaj na Brezjah sprehodimo do bližnjega Parka miru s kipom svete družine, nam pogled kar sam odplava k vencu okoliških gora. Na jugovzhodu vidimo gozdnato Jelovico, na zahodu Julijce s Triglavom, na severu pa najprej trčimo ob 1634 metrov visoko Dobrčo. To je gora za vse letne čase, tudi za vroče poletne dni. Ker hodimo večinoma po gozdu, nam pripeka ne more do živega. Če krenemo na pot zgodaj, brez težav prehitimo popoldanske nevihte. Precejšnja višinska razlika pa nam pokaže, ali smo že zreli za izlete v visokogorje.



Ko se iz Bistrice pri Tržiču pripeljemo v Brezje pri Tržiču, zavijemo malo naprej od cerkve sv. Neže navkreber na stransko cesto. Za ovinkom, kjer je manjše parkirišče, nam kažipota predlagata dve možnosti: pot čez Bistriško planino (desno) in pot po robu (levo). Nad prvo so navdušeni zlasti tisti, ki se radi več vozijo in manj hodijo, saj jim še nekaj časa ni treba iz avta. P...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh