Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verjamem vate

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 23. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2013 / 13:07
Verjamem vate

Verjamem vate

Živimo v času, ko nemalokrat kdo zamahne z roko in reče: »Ali lahko komu sploh še verjamem?« Ali celo obupuje: »Saj je vse zaman.« Slovenska karitas pa prinaša novo svežino s pomenljivim geslom letošnjega tedna Karitas – Verjamem vate!

Živimo v času, ko nemalokrat kdo zamahne z roko in reče: »Ali lahko komu sploh še verjamem?« Ali celo obupuje: »Saj je vse zaman.« Slovenska karitas pa prinaša novo svežino s pomenljivim geslom letošnjega tedna Karitas – Verjamem vate! Verjamejo v dobro, ki vedno zmaguje nad slabim, verjamejo v posameznika, ker smo vsi ustvarjeni po božji podobi, naša bogopodobnost pa je ljubezen. Verjamejo v dobro, ko se lotevajo različnih projektov, da pomagajo bližnjim in oddaljenim. Verjamejo, da skupaj zmoremo več, in se z zagonom lotevajo vedno novih projektov, da bi pomagali.

V temino življenja so posijali z žarkom dobrote in resničnega veselja, ko uresničujejo besede apostola Pavla: »Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, ki je vez popolnosti«

(Kol 3,12.14). Koliko prostovoljcev se poveže in podari svoj prosti čas, da bi otrokom – biserom pomag...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh