Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dediščina v zgled

Jože Dežman
Za vas piše:
Jože Dežman
Objava: 23. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2013 / 08:48

Dediščina v zgled

Janez Lukač (1931–2013): »Sprave ne bo, če ne bo poprave krivic.« Dne 20. oktobra 1994 je bil na 21. seji Preiskovalne komisije o raziskovanju povojnih množičnih pobojev, pravno dvomljivih procesov in drugih tovrstnih nepravilnosti (t. i. Pučnikove komisije) zaslišan Mitja Ribičič. Ignac Polajnar ga je vprašal: »Ali je vrh slovenske Ozne vedel za povojne množične poboje v Kočevskem rogu, v Laškem, v Mariboru in še kje?« Mitja Ribičič je odgovoril: »Ne.« Podobno je lagal Bojan Polak, komandant slovenske divizije Korpusa narodne obrambe. Kot poveljnik enot, ki so poboje izvajale, je 30. novembra 1993 pred isto komisijo odgovoril, da je o povojnih množičnih likvidacijah prvič slišal okrog leta 1953. Našteli bi lahko še mnogo primerov očitnih laži, s katerimi so se titoistični zločinci skušali skriti pred resnico in pravico.

Janez Lukač (1931–2013): »Sprave ne bo, če ne bo poprave krivic.«

Dne 20. oktobra 1994 je bil na 21. seji Preiskovalne komisije o raziskovanju povojnih množičnih pobojev, pravno dvomljivih procesov in drugih tovrstnih nepravilnosti (t. i. Pučnikove komisije) zaslišan Mitja Ribičič. Ignac Polajnar ga je vprašal: »Ali je vrh slovenske Ozne vedel za povojne množične poboje v Kočevskem rogu, v Laškem, v Mariboru in še kje?« Mitja Ribičič je odgovoril: »Ne.«

Podobno je lagal Bojan Polak, komandant slovenske divizije Korpusa narodne obrambe. Kot poveljnik enot, ki so poboje izvajale, je 30. novembra 1993 pred isto komisijo odgovoril, da je o povojnih množičnih likvidacijah prvič slišal okrog leta 1953. Našteli bi lahko še mnogo primerov očitnih laži, s katerimi so se titoistični zločinci skušali skriti pred resnico in pravico.

Nič drugače se niso obnašali njihovi politični dediči, ki so varovali svoje botre, jim ohranili privilegije....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh