Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj bomo storili z našo prihodnostjo?

Jože Trontelj
Za vas piše:
Jože Trontelj
Objava: 23. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2013 / 08:31

Kaj bomo storili z našo prihodnostjo?

Razmišljanje o vrednotah in kulturi v današnjem času 1 Akademik Anton Trstenjak je menil, da slovenskega človeka odlikujeta pridnost in poštenje. Ne vem, kaj bi rekel danes. Naš človek je še vedno priden. Poštenje pa ima pri njem mnogo manjši ugled, kot ga je imelo med Slovenci prejšnjih generacij. To mnoge skrbi, mnoge tudi boli. Vendar je treba dodati: Dolgoletna nenormalna strpnost do drobnih in večjih, celo do velikih in največjih nepoštenosti se zadnje čase vendarle zmanjšuje.

Razmišljanje o vrednotah in kulturi v današnjem času 1

Akademik Anton Trstenjak je menil, da slovenskega človeka odlikujeta pridnost in poštenje. Ne vem, kaj bi rekel danes. Naš človek je še vedno priden. Poštenje pa ima pri njem mnogo manjši ugled, kot ga je imelo med Slovenci prejšnjih generacij. To mnoge skrbi, mnoge tudi boli. Vendar je treba dodati: Dolgoletna nenormalna strpnost do drobnih in večjih, celo do velikih in največjih nepoštenosti se zadnje čase vendarle zmanjšuje.

Manjkajoči čut za skupno dobro
V slovenskem narodu je še veliko dragocenega. Pripravljenost pomagati drug drugemu, solidarnost, dobrodelnost so sijajne lastnosti. Pri Slovencih jih je nadpovprečno veliko. To so lastnosti, ki navdušujejo, ki vlivajo optimizem. To je bogastvo, ki ostaja tudi v revščini in je jamstvo za preživetje celo v najtežjih časih.

Nečesa pa Slovencem, tako se zdi, hudo primanjkuje. To je čut odgovornosti za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh