Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koruzni žganci in polenta – tradicionalno in zdravo

Objava: 02. 03. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2013 / 08:19

Koruzni žganci in polenta – tradicionalno in zdravo

Koruzni žganci

Naša vsakdanja prehrana naj bo pestra. Uživajmo čim več zelenjave, sadja ter polnovrednih žit in žitnih izdelkov. Pri uživanju mesa bodimo zmerni. Spomnimo se, da so stročnice v kombinaciji z žiti in žitnimi izdelki dobra zamenjava za meso. Bodimo pozorni na količino in kvaliteto maščob ter količino soli. V prehrani naj bo čim manj sladkorja. V času krize je še kako pomembno, da pazimo na prehrano. Številne slovenske narodne jedi so lahko del zdrave prehrane. S ponosom jih vključimo v vsakdanjo prehrano. Spodbudimo otroke in mlade k uživanju tovrstnih jedi. Zakaj jim ne bi ponudili žgancev in polente? Koruzna moka in zdrob sodita med polnovredne žitne izdelke. Najboljša izbira so seveda izdelki iz ekološke pridelave. Moka in zdrob vsebujeta številne zdravju potrebne in prijazne snovi (škrob, vitamine, minerale, vlaknine). Vsebujeta okrog 360 kcal na 100 g izdelka. Za razliko od pšenične moke koruzna moka in zdrob ne vsebujeta glutena. Na tržišču dobimo polento iz rumene in bele koru...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh