Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

62. Cecilijanka v petek in soboto

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 11. 2021 / 11:16
Oznake: Dogodek, Kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2021 / 11:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
62. Cecilijanka v petek in soboto
Revijo bo gostil Kulturni center Lojze Bratuž. FOTO: FB Kulturni center Lojze Bratuž

62. Cecilijanka v petek in soboto

V organizaciji Zveze slovenske katoliške prosvete bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v petek in soboto potekala letošnja 62. revija goriških pevskih zborov Cecilijanka. Oba dneva z začetkom ob 20.30.

Na letošnji reviji bo nastopilo dvanajst zborov, občinstvo pa bo deležno pisane palete slovenskih umetnih in ljudskih pesmi ter repertoarjev iz svetovne zakladnice zborovske literature, pravijo organizatorji.

Dva večera

Izvedbo letošnje Cecilijanke so prilagodili trenutnim razmeram, zato so se v Zvezi slovenske katoliške prosvete odločili, da pripravijo dva večera, na katerih bo nastopilo omejeno število zborov. Kljub temu so zadovoljno, bo dogodek potekal »v živo«. Večina zborov se je po njihovih besedah, se je pozitivno odzvala povabilu za nastop v živo, kljub temu da že dlje časa niso vadili. Dva zbora, MePZ Štandrež in VS Akord, pa bosta nastop posnela in ga bodo na reviji predvajali.

62. Cecilijanka bo pod pokroviteljstvom goriške občine in ob podpori Javnega Sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije ter ob sodelovanju Sveta slovenskih organizacij potekala v petek, 19. in v soboto 20. novembra, z začetkom ob 20.30.

Petkovi zbori

Na reviji bodo svoje programe v petek predstaviliFantovsko dekliška skupina Emil Komel iz Gorice, Mešani pevski zbor F.B. Sedej iz Števerjana, Moški pevski zbor Štmaver, Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel iz Gorice, Ženska vokalna skupina Rupa-Peč, Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba.

Sobotni zbori

V soboto pa bo občinstvo prisluhnilo naslednjim zborom: Mešani pevski zbor Lojze Bratuž iz Gorice, Vokalna skupina Akord iz Podgore (posnetek), Moški pevski zbor Mirko Filej iz Gorice, Mešani pevski zbor Štandrež (posnetek), Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade iz Devina, Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža z Vrha sv. Mihaela.


Vstop v dvorano bo prost, obvezna pa je rezervacija na tel. 0481 538128 ali 0481 531445 ali elektronski naslov: info@zskp.eu/info@centerbratuz.org. Prav tako je treba ob obisku revije predložiti digitalno covidno potrdilo.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh