Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek bo septembra obiskal Sredipolje

Objava: 14. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2014 / 07:32

Papež Frančišek bo septembra obiskal Sredipolje

Papež Frančišek je 6. junija pri srečanju z italijanskimi karabinjerji napovedal, da se bo 13. septembra z obiskom vojaškega spomenika in pokopališča padlih italijanskih vojakov v prvi svetovni vojni v Sredipolju (Redipuglii) pri Doberdobu poklonil žrtvam soške fronte v prvi svetovni vojni in drugim žrtvam te vojne.

Papež Frančišek je 6. junija pri srečanju z italijanskimi karabinjerji napovedal, da se bo 13. septembra z obiskom vojaškega spomenika in pokopališča padlih italijanskih vojakov v prvi svetovni vojni v Sredipolju (Redipuglii) pri Doberdobu poklonil žrtvam soške fronte v prvi svetovni vojni in drugim žrtvam te vojne. Pri spomeniku padlim na soški fronti in na tamkajšnjem vojaškem pokopališču bo »molil za vse padle v vseh vojnah«.

V nagovoru karabinjerjem je papež dejal, da njihovo delo zahteva razpoložljivost, potrpežljivost, duha žrtvovanja in zavest dolžnosti.

Za zgled junaškega ravnanja je postavil 23-letnega karabinjerja Salca d’Acquita, ki je v Palidoru pri Rimu »žrtvoval svoje mlado življenje, da bi rešil nedolžne ljudi«.

Septembra 1943 so ga ustrelili nemški esesovci, s svojo žrtvijo pa je kot podoficir rešil več kot 20 civilistov, ki naj bi bili ustreljeni z njim.

Rešil jih je na ta način, da je sebe obdolžil napada na Nemce, ki ga ni za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh