Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se boš ozrl?

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 14. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2014 / 08:13

Se boš ozrl?

Pomlad se počasi že nagiba v poletje in ob visokih temperaturah pogosto pomislimo na predele sveta, kjer so neznosna vročina, pomanjkanje, suša in lakota del človekovega vsakdana.

    Pomlad se počasi že nagiba v poletje in ob visokih temperaturah pogosto pomislimo na predele sveta, kjer so neznosna vročina, pomanjkanje, suša in lakota del človekovega vsakdana. Prevzame nas sočutje in največkrat se poskušamo vživeti v tamkajšnje ljudi ter si predstavljati, kaj doživljajo. Ob takšnih trenutkih nas »zapeče vest« in ugotovimo, da moramo vendarle nekaj narediti zanje. Tako laže in hitreje odpremo denarnico, izbrskamo kakšen evro in si olajšamo dušo.

    Pa vendar: ali se v težavah znajdejo zgolj ljudje, ki so več tisoč kilometrov oddaljeni od tebe? Bi znal prepoznati stisko človeka, ki ga srečaš na poti v šolo, fakulteto, trgovino? Ali si kdaj pomislil, da tvoje sočutje morda potrebuje tvoj sošolec, prijateljica?

    Nedavno se mi je pripetilo, da sem se na poti v službo poškodovala. Po nesrečnem padcu se je okoli mene nabrala množica ljudi. Delili so mi različne »pametne« nasvete, le ena gospa pa mi je ponudila robček ter me pospremila v bližnji zdr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh