Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vera in glasba – ena sama ljubezen

Objava: 14. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2014 / 08:45
Vera in glasba – ena sama ljubezen

Vera in glasba – ena sama ljubezen

Župnijska cerkvica sv. Lucije je v soboto, 31. maja, gostila jubilejni koncert ob 15-letnici delovanja mešanega pevskega zbora Sveta Lucija, z naslovom Vera in glasba – ena sama ljubezen.

Foto: Mitja Simčič

Župnijska cerkvica sv. Lucije je v soboto, 31. maja, gostila jubilejni koncert ob 15-letnici delovanja mešanega pevskega zbora Sveta Lucija, z naslovom Vera in glasba – ena sama ljubezen. Zbor je leta 1999 ustanovila zborovodkinja in organistka Cilka Kavčič na pobudo mladih iz župnije, da bi s petjem obogatili bogoslužje. Kmalu je zbor precej razširil svoj pevski program. Leta 2013 je vodenje prevzel dirigent Uroš Savec.

Na koncertu smo se pod njegovim vodstvom predstavili s sakralnim programom, del koncerta pa smo posvetili Mariji. Za 10. leto prepevanja smo pevcem podelili jubilejne sveče. Prejeli so jih: Dušan Podgorelec, Loredana Chiavalon in Samantha Bernetič. Vodja območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Piran Elizabeta Fičur pa je pevcem podelila Gallusove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubitelj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh