Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin na duhovnika Franca Govekarja

Objava: 12. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2014 / 12:33
V spomin na duhovnika Franca Govekarja

V spomin na duhovnika Franca Govekarja

Na praznik rojstva Janeza Krstnika v torek, 24. junija, je na pročelju pokopališke cerkve sv. Mavra župnik Slavko Obed blagoslovil spominsko ploščo v spomin na duhovnika Franca Govekarja.


Na praznik rojstva Janeza Krstnika v torek, 24. junija, je na pročelju pokopališke cerkve sv. Mavra župnik Slavko Obed blagoslovil spominsko ploščo v spomin na duhovnika Franca Govekarja, ki je 27 let opravljal božjo službo v tej župniji. Bog ga je poklical k sebi pred natanko dvema letoma, na dan praznovanja 400. obletnice posvetitve cerkve.

Župljani se s hvaležnostjo spominjamo njegove dragocene zapuščine na materialnem področju in obilnih duhovnih sadov njegovega neomajnega dela v letih, ki jih je preživel med nami.

Popoldne smo nadaljevali s srečanjem bolnih in ostarelih, ki ga je pripravila župnijska Karitas. Pri maši je župnik v homiliji z besedami spodbude prižgal v naših srcih upanje. Z zakramentom svete spovedi, bolniškim maziljenjem, s katerim se podeljuje božjo milost, in evharistijo, kruhom našega življenja, so bili navzoči okrepljeni, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh