Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava ročnih del Marjete Žižek iz Cerkelj

Objava: 19. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2014 / 09:06
Razstava ročnih del Marjete Žižek iz Cerkelj

Razstava ročnih del Marjete Žižek iz Cerkelj

V galeriji Petrovčeve hiše v Cerkljah je bila od 19. do 28. junija retrospektivna razstava gobelinov, igrač, puloverjev, prtov, pirhov, različnih drobnih daril iz volne in bombažne niti Marjete Žižek iz Cerkelj.


V galeriji Petrovčeve hiše v Cerkljah je bila od 19. do 28. junija retrospektivna razstava gobelinov, igrač, puloverjev, prtov, pirhov, različnih drobnih daril iz volne in bombažne niti Marjete Žižek iz Cerkelj. Svečana otvoritev s krajšim kulturnim programom je bila na praznik sv. Rešnjega telesa.

Marjeta je pletla že v mladih letih, nato je za svojo družino izdelovala oblačila in igrače. Njeni otroci in vnuki so bili deležni ličnih, unikatnih igrač. Nekatere, stare več kot 30 let, so bile razstavljene. Med izdelki so izstopale številne velikonočne voščilnice, pirhi, kapice za pokrivanje pirhov in piščančki, voščilnice za božič in najrazličnejši okraski za božično drevo. Skupaj je bilo na ogled več kot 250 izdelkov in 762 ročno pletenih muckov. Ko so v Cerkljah začele gnezditi štorklje, se je Marjeta lotila še izdelave štorkelj. »Ročna dela ljudi izpod Krvavca...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh