Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarski shod na rokovo

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 23. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2015 / 14:17
Romarski shod na rokovo

Romarski shod na rokovo

Somaševanje duhovnikov na letošnjem romarskem shodu na rokovo je v podružnični cerkvi sv. Boštjana v Mostah pri Komendi vodil svetopisemski strokovnjak dr. Marijan Peklaj.


Somaševanje duhovnikov na letošnjem romarskem shodu na rokovo, 16. avgusta, v podružnični cerkvi sv. Boštjana v Mostah pri Komendi, v kateri je tudi kip sv. Roka, priprošnjika v sili in zavetnika pred hudimi boleznimi, je vodil svetopisemski strokovnjak dr. Marijan Peklaj. Spregovoril je o zgledu priljubljenega svetnika za današnji čas in ljudi (v Sloveniji mu je posvečenih 34 cerkva).

Po maši je župnik Zdravko Žagar blagoslovil obnovljeno Košarjevo znamenje iz leta 1879 ob Šolski poti. Nov leseni korpus Križanega zanj je izdelal ter leseni okvir križa popravil in prebarval jasličar in rezbar Andrej Gašperlin iz Most, ki je po blagoslovitvi spregovoril o žalostni usodi tega znamenja. Avgusta 2001 so namreč neznanci odtrgali leseni korpus Križanega in ga vrgli v bližnji jarek. Kulturno društvo Jurij Bobič iz Most je obnovilo križ in izdelalo betonski odlitek Kri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh