Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

msgr. Andrej Glavan, predsednik SŠK

Objava: 20. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2014 / 13:35

msgr. Andrej Glavan, predsednik SŠK

V Sredipolju na prizorišču in tako rekoč središču krvave soške fronte, na spominskem kompleksu enega največjih spomenikov v celotni Italiji, je bil eden najbolj odmevnih cerkvenih dogodkov ob spominu na začetek prve svetovne vojne.

V Sredipolju na prizorišču in tako rekoč središču krvave soške fronte, na spominskem kompleksu enega največjih spomenikov v celotni Italiji, je bil eden najbolj odmevnih cerkvenih dogodkov ob spominu na začetek prve svetovne vojne. Spomin in molitev sta veljala vsem padlim. O tej veliki tragediji je papež slišal veliko pretresljivih zgodb od dedka, ki se je boril v bitki na reki Piavi.

Že v uvodu svojega razmeroma kratkega govora je papež dejal, da je vojna nespamet. Že ob napovedi tega dogodka ob srečanju s karabinierji v Rimu pa je dejal, da je bila prva svetovna vojna velika nespamet.

Zelo pomenljivo je bilo, da je papež pred mašo osebno obiskal najprej pokopališče narodov nekdanje Avstro-Ogrske in na enega od grobov položil skromen, a tako pomenljiv šopek. Potem pa je na italijanskem pokopališču maševal in molil za vse padle ne glede na narodnost.

V nagovoru se je papež naslonil na svetopisemsko pripoved o Kajnovem umoru brata Abela, za izhodišče pa i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh