Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč za lažje prenašanje podnebnih sprememb

Objava: 04. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2014 / 13:44

Pomoč za lažje prenašanje podnebnih sprememb

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je v New Yorku na svetovnem vrhu ZN o podnebnih spremembah bogate države pozval, naj svoje znanje o zavarovanju pred temi spremembami in njihovimi posledicami posredujejo tudi siromašnim državam.

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je v New Yorku na svetovnem vrhu ZN o podnebnih spremembah bogate države pozval, naj svoje znanje o zavarovanju pred temi spremembami in njihovimi posledicami posredujejo tudi siromašnim državam. To naj naredijo, ker imajo na tem področju »skupno odgovornost«.

Potrebna sredstva za zaščito pred podnebnimi spremembami so sicer na voljo, državam pa pogosto primanjkuje volje, da bi med seboj sodelovale. Pri reševanju težav zaradi podnebnih sprememb pa je nujno potrebna »kultura solidarnosti, srečanja in dialoga med državami«, je poudaril kardinal.

Carigrajski patriarh Bartolomej I., znan po zavzemanju za čisto okolje, je udeležence vrha povabil k ekološkemu premisleku.

Uničevanju okolja se ne bomo izognili, če se ljudje ne bodo odvrnili od »požrešnega načina življenja in uničujočih razvad«. Namesto da čakamo na odgovore vlad in strokovnjakov, naj vsakdo sam pri sebi »odgovorno ravna tudi v najmanjših poteza...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh