Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čistilna naprava

Objava: 25. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2014 / 14:10
Čistilna naprava

Čistilna naprava

Pogačnikov dom (2.050 m) je planinska postojanka na razgledni vzpetini na Kriških podih nad Trento v bližini treh gorskih jezer.


Pogačnikov dom (2.050 m) je planinska postojanka na razgledni vzpetini na Kriških podih nad Trento v bližini treh gorskih jezer. Dom je priljubljena planinska točka in izhodišče za številne planinske ture. Upravlja ga planinsko društvo Radovljica, ki ga v zadnjih letih uspešno posodablja.

V skrbi za varstvo okolja se je upravni odbor društva odločil za izgradnjo čistilne naprave. Izvajalci so delo v občutljivem okolju visokogorja opravili z minimalnimi posegi v naravo. Pri izgradnji so sodelovali Jože Lackovič s. p. (gradbena dela), podjetje 2PR (dobava čistilne naprave, doniranje agregata in montaža čistilne naprave), Fly-com (helikopterski prevozi), pohvaliti pa je treba prostovoljno delo članov društva, posebno še predsednika Valentina Rezarja in gospodarja doma Marjana Jauševca. Ob koncu sezone so napravo uradno predali svojemu namenu. Oskrbniška ekipa Pogač...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh