Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobro delo dobro dene v Zasavju

Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2014 / 13:53

Dobro delo dobro dene v Zasavju

Oktobrska akcija Dobro delo dobro dene, ki jo Radio Ognjišče ob svoji dvajsetletnici pripravlja vsakega dvajsetega v mesecu, je v ospredje postavila glasbeni talent, ki ga številni v svojem prostem času darujejo bližnjim.

Oktobrska akcija Dobro delo dobro dene, ki jo Radio Ognjišče ob svoji dvajsetletnici pripravlja vsakega dvajsetega v mesecu, je v ospredje postavila glasbeni talent, ki ga številni v svojem prostem času darujejo bližnjim. Med njimi so organisti in zborovodje po slovenskih župnijah, ki so najbolj zaposleni ob nedeljah. Radijska voditelja Mateja Subotičanec in Matjaž Merljak sta zgodbe iskala v Zasavju. Da napor ni prevelik, če človeku to nekaj pomeni, je povedala Simona Steban Pelko, ki v Zagorju med drugim vodi cerkveni mešani pevski zbor in igra orgle. Poudarila je, da imata petje in cerkvena glasba pri bogoslužju poseben pomen. Vsako drugo nedeljo sveto mašo v župnijski cerkvi v Kisovcu bogati otroško-mladinski pevski zbor, ki ga vodi Manca Prašnikar. Čeprav to zahteva odrekanje, ji ni težko.

Tudi Sebastjan Martinčič, ki vodi otroško-mladinski zbor svetega Jurija na Izlakah, je poudaril, da vaje in petje pri sveti maši ter ob drugih priložnostih zanj n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh