Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po koncu »Mare nostrum«?

Objava: 08. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2014 / 10:09

Po koncu »Mare nostrum«?

Predsednik Papeškega sveta za preseljence kardinal Antonio Maria Veglio je 31. oktobra za Radio Vatikan povedal, da naslednjega dne začeta operacija reševanja beguncev v Sredozemskem morju Triton ni nadomestek za operacijo Mare Nostrum.

Predsednik Papeškega sveta za preseljence kardinal Antonio Maria Veglio je 31. oktobra za Radio Vatikan povedal, da naslednjega dne začeta operacija reševanja beguncev v Sredozemskem morju Triton ni nadomestek za operacijo Mare Nostrum. To so ustanovili, ko je pred enim letom utonilo 390 ljudi; od ustanovitve dalje so rešili že 150.000 beguncev. Pogosto kritiko, da se bo zaradi tega naval beguncev v Evropo še povečal, je kardinal označil za »hudobno« in »brezčutno«. Večina beguncev se je hotela rešiti pred nevarnostmi v lastni domovini, seznam teh držav pa nima konca. Kardinal je obsodil slabe življenjske razmere in ravnanje z begunci v Libiji pa tudi vedenje in pripombe Evropejcev: »To se mene ne tiče!«

Predsednik odbora za zunanje zadeve Evropskega parlamenta Elmar Brok pa je za KNA izjavil, da se bo akcija reševanja beguncev iz Sredozemskega morja zaenkrat nadaljevala, vendar ne bo več dolgo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh