Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala za bogate sadove zemlje

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2014 / 13:53
Zahvala za bogate sadove zemlje

Zahvala za bogate sadove zemlje

Novembrski dnevi so dnevi hvaležnosti in zahvale, vendar ne le za letino in pridelke, temveč tudi za druge darove: spoznanje, dobroto, dom, čas, za vero.


Novembrski dnevi so dnevi hvaležnosti in zahvale, vendar ne le za letino in pridelke, temveč tudi za druge darove: spoznanje, dobroto, dom, čas, za vero. Na zahvalno nedeljo so se v župnijski cerkvi Sv. Trojice župljani zahvalili za bogate sadove zemlje. Zahvala je veljala za dobro letino skoraj vseh vrst pridelkov, predvsem pa za dobro vinsko letino.

Po maši in spodbudni pridigi je p. Andrej Sotler opravil blagoslov mošta, ki so ga prinesli vinogradniki iz celotne župnije. Navzoče sta pozdravila predsednik turističnega društva Milan Vidovič in župan Marko Maučič in jim zaželela obilo dobrega pridelka. Nato so nazdravili z vinom, poklepetali in se okrepčali z obloženimi kruhki. Sledil je bogat kulturni program. Zaigrali so ljudski godci Haloški veseljaki in zapeli ljudski pevci turističnega društva, na koncu pa vsi navzoči. Cerkev je bila tudi lepo okrašena s cv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh