Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kongres o možu in ženi

Objava: 29. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2014 / 11:06

Kongres o možu in ženi

Kongregacija za nauk vere je od 17. do 19. novembra pripravila v Vatikanu medverski kongres o dopolnjevanju moža in žene.

Kongregacija za nauk vere je od 17. do 19. novembra pripravila v Vatikanu medverski kongres o dopolnjevanju moža in žene. Odprl ga je papež Frančišek. V govoru je poudaril, da zakon in družina nikoli ne smeta postati igrača ideologij. Družine, ki temeljijo na zvezi med očetom in materjo, so antropološko dejstvo in osnovna celica družbe. Mlade je posvaril pred »kulturo provizoričnega«.

Prefekt Kongregacije za nauk vere kardinal Gerhard Ludwig Müller pa je dejal, da spolne razlike ne utemeljujejo nikakršne neenakosti med spoloma, različnosti med možem in ženo pa ne smemo zanikati. V pogovoru za Radio Vatikan je povabil k premisleku o »sožitju moža in žene« v Cerkvi in javnih ustanovah.

Udeleženci kongresa, učenjaki in duhovniki ter duhovni voditelji kar 14 verstev (katoličani, protestanti, judi, muslimani, budisti, hindujci, taoisti, mormoni, sikhi …), so se v sklepni izjavi odločno izrekli za tradicionalno družino, zakon med možem in ženo. »V njiju živi človeštvo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh