Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za Boga je vse preprosto

Objava: 29. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2014 / 11:37

Za Boga je vse preprosto

»Od vekomaj se ni slišalo, uho ni zaznalo, oko ni videlo Boga razen tebe, ki bi kaj storil za tistega, ki ga čaka« (Iz 64,3).

Prerok Izaija poudarja, kaj Bog stori za človeka. Pri tem ne našteva veličine stvarjenja, darov in neštetih dejanj. Tudi ne izpostavi največjega daru – Sina človekovega. Odkupitelja in poti, ki vodi v prostorje, ki presega vsak čas in omejenost bivanja. Prerok zgolj s tem, kar je vidno in slišno, primerja bogove.

Preprosta primerjava pokaže, da se človek zateka k različnim bogovom. Koliko so navzoči ti bogovi, lahko odkrijemo s tem, da pomislimo, koliko časa nečemu naklanjamo in s kakšno vnemo to počnemo. Noben naš trud ne omogoča resnične stvaritve, tj. tistega, česar najbolj potrebujemo. Kot npr. lepoto in usklajenost bivanja, naravo, toplino, mir, … skratka življenje. Učinek našega prizadevanja je minljiv, pogosto pa tudi škodljiv. V pismih stare zaveze Pridigar ta trud opredeli tako: »Nečimrnost čez nečimrnost, vse je nečimrnost!« (Prd 1,2)

Prerok Izaija spozna bistveno, vendar to ni samoumevno. Jezus ob istem videnju celo svojim učencem reče: »Oči imate, pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh