Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prostovoljci v Ekvadorju

Objava: 06. 12. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2014 / 13:09
Prostovoljci v Ekvadorju

Prostovoljci v Ekvadorju

Trije prostovoljci, Maja Žibert, Eva Križnik in Pavel Koroš, so letos poleti v spremstvu salezijanca Marka Suhoveršnika mesec dni pomagali na salezijanskem misijonu v južnoameriškem Ekvadorju.


Trije prostovoljci, Maja Žibert, Eva Križnik in Pavel Koroš, so letos poleti v spremstvu salezijanca Marka Suhoveršnika mesec dni pomagali na salezijanskem misijonu v južnoameriškem Ekvadorju. Svojo enkratno izkušnjo so predstavili v petek, 14. novembra, v Kovačičevi dvorani Salezijanskega zavoda Marianum. V sliki in besedi so številnim obiskovalcem pričarali utrip življenja tamkajšnjih ljudi.

Ta čas deluje v Ekvadorju 173 salezijancev v 26 skupnostih na obali, v andskem višavju in v amazonskem predelu. Pomagajo jim domači laiki in mladi prostovoljci, ki prihajajo iz različnih držav. Prostovoljci so živeli v misijonski skupnosti, pri čemer so pol meseca preživeli med Indijanci v Andih. Delovali so med mladimi, zanje so pripravili oratorij, delavnice, igre, organizirali kuharski tečaj in obenem spoznavali njihovo kulturo. Hvaležni domačini so jih sprejeli z odpr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh