Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rada imava Cerkev – sveto (ker je Božja) in grešno (ker je človeška)

Za vas piše:
D. T. R.
Objava: 01. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2014 / 12:16

Rada imava Cerkev – sveto (ker je Božja) in grešno (ker je človeška)

Hitenje, porabništvo in sodobni kradljivci časa so še posebej močno vdrli v zakonsko življenje. Raziskave kažejo, da Slovenci zelo malo molimo, verujemo, kar nam ustreza (smo izbirni verniki) in da le še dobra desetina kristjanov obiskuje mašo.

Hitenje, porabništvo in sodobni kradljivci časa so še posebej močno vdrli v zakonsko življenje. Raziskave kažejo, da Slovenci zelo malo molimo, verujemo, kar nam ustreza (smo izbirni verniki) in da le še dobra desetina kristjanov obiskuje mašo. Beseda Cerkev je postala v zadnjih dveh desetletjih ena najbolj opljuvanih besed in dežurni sovražnik za vse, kar je v slovenski družbi narobe. Ali je Cerkev res tako slaba in zanič? Ali so Cerkev samo škandali duhovnikov in zgrešene investicije? Kje sva Mi2? Kakšen je najin odnos do Cerkve, kot Božje in človeške, svete in grešne? Kateri od spodnjih treh odnosov do Cerkve je najin odnos do Cerkve?

Mi2 & Cerkev? Hvala, ne!

Nekateri pari menijo, da je Cerkev neživljenjska in starokopitna, ker se po njihovem mnenju ne prilagaja sodobnemu svetu na področju kontracepcije, splava, homoseksualnosti … Pa da bi imela Cerkev kaj povedati glede najine spolnosti? Smešno.

Mi2 & Cerkev? Kaj bova z njo?
<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh