Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričevanje o škofu Mahniču

Objava: 20. 12. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2014 / 13:36
Pričevanje o škofu Mahniču

Pričevanje o škofu Mahniču

V sklopu adventnih predavanj, ki jih že nekaj let pripravlja naša župnija, smo v četrtek, 4. decembra, poslušali ne toliko predavanje kakor pričevanje o izredni osebnosti in delu krškega škofa Antona Mahniča.
V sklopu adventnih predavanj, ki jih že nekaj let pripravlja naša župnija, smo v četrtek, 4. decembra, poslušali ne toliko predavanje kakor pričevanje o izredni osebnosti in delu krškega škofa Antona Mahniča. O tem velikem Kraševcu nam je govoril Saša Iljić, duhovnik iz krške škofije in postulator za razglasitev božjega služabnika Mahniča za svetnika.

Anton Mahnič se je rodil leta 1850 v Kobdilju, župnija Štanjel. Na Dunaju je doktoriral iz teologije, bil je ravnatelj v goriškem semenišču, ustanovitelj revije Rimski katolik in pobudnik prvega slovenskega katoliškega shoda. Leta 1896 je bil imenovan za krškega škofa in prav v tem poslanstvu je sredi hrvaškega ljudstva izpolnil svoje življenjsko delo. Ljudje so bili ob njegovi smrti prepričani, da je škof Anton živel svetniško, da je bil božji mož in glasnik pristnega evangelija. Žal v Sloveniji njegovo ime sp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh