Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova zaveza

Objava: 21. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2015 / 13:52

Nova zaveza

»Svojo postavo položim v njihovo notranjost in jo zapišem v njih srce; jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo« (Jer 31,33).

Ta Božja beseda je kot živa voda. Voda, ki daje Življenje, vse napolnjuje, oživlja in nikoli ne miruje. Ob tej napovedi nove zaveze kaže biti pozoren predvsem na pomen srca.

Gospod v svoji odrešenjski nameri nikoli ne odneha; čeprav je do stranpoti nepopustljiv, je hkrati zanesljiv in milostljiv na poti odrešenja. Prvo zavezo je dal po prerokih in jo zapisal na kamnite plošče. Ti so jo posredovali ljudstvu (Mojzes), jo razlagali in udejanjali. Nadgradil jo je z novo zavezo. Če je prva zaveza zapisana na kamnu za celotno ljudstvo, je druga zapisana v srce posameznika. Srce, ki sprejme zavezo z Bogom, ne potrebuje več preroka, vodnika, saj bo Gospod sam njegov učitelj in pastir. Zapis na srce je živ odnos v Duhu, ki zmore neskončno več kot nekaj stavkov, zapisanih na kamen, ki jih človek okorno razlaga in živi.

Kako spoznati, razumeti ta srčni zapis in mu slediti? Ali je ta možnost – poklicanost samo za izbrance, za posvečene? Mislim, da ne. Kdo se ne zaveda ali še n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh