Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vpetost v krovne organizacije

Objava: 21. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2015 / 11:20

Vpetost v krovne organizacije

Slovenska škofovska konferenca je včlanjena v Evropsko zvezo katoliškega šolstva, ta pa je del svetovne mreže Mednarodnega urada katoliškega šolstva.

Slovenska škofovska konferenca je včlanjena v Evropsko zvezo katoliškega šolstva (CEEC), ta pa je del svetovne mreže Mednarodnega urada katoliškega šolstva (OIEC). Zadnjega generalnega zasedanja CEEC, ki letos praznuje 40 let svojega delovanja, se je iz Slovenije udeležil sodelavec IREŠ Marko Weilguny in opravil krajši pogovor z Guyem Selderslaghom, ki opravlja delo generalnega tajnika organizacije.

Kako vidite vlogo CEEC na področju katoliškega šolstva?

V CEEC se združuje 28 organizacij iz 26 držav od Švedske do Grčije, od Škotske do Ukrajine. Združenje želi služiti mlademu človeku s svojo predanostjo študiju temeljnih načel vzgoje in njihove implementacije v prakso ter s prizadevanjem za zastopanje katoliškega šolstva v različnih evropskih telesih in organizacijah, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem. Na poseben način si prizadevamo za spodbujanje sodelovanja in izmenjave med različnimi članicami, da bi drug drugega mogli bogatiti in ob tem predvsem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh