Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj pa delavnice?

Objava: 25. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2015 / 13:03

Kaj pa delavnice?

Ko smo začeli ta mesec bolj intenzivno načrtovati počitniški program za otroke, so nekje vmes na površje prišle delavnice.

    Ko smo začeli ta mesec bolj intenzivno načrtovati počitniški program za otroke, so nekje vmes na površje prišle delavnice. »Jih bomo že enkrat kasneje določili, saj niso tako pomembne,« je bilo čutiti v zraku. Ker sama uživam v ročnih spretnostih, sem ob tem zastrigla z ušesi. So delavnice res le za mašenje časa? Možnost, da se animatorji malo spočijejo, hkrati pa ni treba zanje veliko avtoritete in discipline?

    Nedavno nazaj sem prebrala misel Marie Montessori, da je »roka organ velikega daru, ki smo ga podedovali. Otrokova inteligenca se do neke mere lahko razvije tudi brez pomoči rok. Če pa se razvija ob pomoči rok, bo dosegla višjo raven. Otrokov značaj bo močnejši.« Že res, da danes marsikje v glavnem poudarjajo glavo in znanje, pa vseeno drži, da je človek celota, ki obsega tudi srce in roke. In da se znanje dosti bolj »prime«, če je podkrepljeno s čustvovanjem in konkretnim delovanjem, ki prinese vidne rezultate.

    Kar priznajmo, da smo marsikateri fin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh