Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaščita kristjanov v Sveti deželi

Objava: 25. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.04.2015 / 12:38

Zaščita kristjanov v Sveti deželi

Vatikanska agencija Fides je 15. aprila objavila novico, da se je izraelski predsednik Reuven Rivlin srečal z voditelji krščanskih Cerkva v Sveti deželi.

Vatikanska agencija Fides je 15. aprila objavila novico, da se je izraelski predsednik Reuven Rivlin na sedežu grškega pravoslavnega patriarhata v starem delu Jeruzalema ob pravoslavnem praznovanju velike noči srečal z voditelji krščanskih Cerkva v Sveti deželi.

Na srečanju je vnovič izrazil svojo voljo, da zaščiti kristjane v tej deželi. To je bil obenem prvi obisk izraelskega predsednika pri voditeljih krščanskih Cerkva od srečanja predsednika Navona pred več kot 30 leti. Za obisk se je predsedniku Rivlinu zahvalil grški pravoslavni patriarh Teophilos III. Posebej za njegovo obsodbo napadov na svete kraje (med njimi tudi krščanske) v preteklih mesecih v Izraelu. Predsednik Rivlin je na njegove pozdravne besede odgovoril: »Takšna sramotna dejanja se ne bi smela dogajati niti na gori Sion niti na Oljski gori, prav tako ne zoper sinagoge, mošeje ali cerkve.«

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh