Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin dr. Majde Mazovec in p. Placida Corteseja

Za vas piše:
J. Pt.
Objava: 06. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2015 / 08:37

V spomin dr. Majde Mazovec in p. Placida Corteseja

Po poročanju Messaggera sv. Antona iz Padove je bila v torek, 26. maja, v baziliki sv. Antona maša za preminuli dr. Majdo Mazovec in Delfino Borgato.


Po poročanju Messaggera sv. Antona iz Padove je bila v torek, 26. maja, v baziliki sv. Antona maša za nedavno preminuli dr. Majdo Mazovec in Delfino Borgato, ki sta bili sodelavki božjega služabnika p. Placida Corteseja pri njegovi pomoči ujetnikom in preganjanim, še zlasti po premirju 8. septembra 1943. Pridruženi ekipi patra frančiškana, ki so ga nacisti ubili leta 1944, sta pogumno reševali življenja, dajali zatočišče Judom, skrbeli za internirane in ujetnike koncentracijskega taborišča Chiesanuova.

Majda Mazovec, Slovenka, a tudi Padovanka, ki je končala študij medicine v Padovi, je sodelovala s p. Cortesejem pri humanem delu že v zgodnejšem obdobju (1942–43), ko je pomagala slovenskim internirancem. Delfina Borgato skupaj s teto Marijo Borgato (za njo je uveden škofijski postopek za razglasitev za blaženo) je spremljala nekdanje ujetnike iz delovnega taborišča Vivai Sgaravatti v Saonari prav do Padove in jih tako rešila. Pomagala pa je zlasti pri reševanju zavezni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh