Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Salzkammergut

Objava: 17. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2015 / 09:40
Romanje v Salzkammergut

Romanje v Salzkammergut

V soboto, 13. decembra, smo verniki sosednjih župnij – Ljubljana Polje in Ljubljana Zadobrova – poromali v pokrajino Salzkammergut, vzhodno od Mozartovega Salzburga.


V soboto, 13. decembra, smo verniki sosednjih župnij – Ljubljana Polje in Ljubljana Zadobrova – poromali v pokrajino Salzkammergut, vzhodno od Mozartovega Salzburga. Dva avtobusa sta bila polna vernikov iz Polja, v tretjem pa smo bili iz obeh župnij. Pot nas je vodila po zanimivi pokrajini, kjer smo lahko opazovali lepo urejene kmetije, gradove in s snegom pokrite vrhove, celo Grossglokner oz. Veliki Klek smo videli.

Pokrajina Salzkammergut je posejana s številnimi jezeri. V mestecu Mondsee smo si ogledali čudovito baziliko sv. Mihaela. Potem smo se odpeljali pod znamenito Ovčjo goro v mestece St. Gilgen, ob jezeru Wolfgangsee. V tamkajšnji farni cerkvi sv. Egidija so naši trije duhovniki somaševali, prepeval je združeni zbor obeh župnij. Nazadnje smo se zapeljali še do mesteca St. Wolfgang, kjer je najbolj znan adventni sejem na tem območju. Zanimiv je bil ogled...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh