Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prenova cerkve sv. Miklavža

Objava: 25. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2015 / 12:41

Prenova cerkve sv. Miklavža

»Kjer je volja, je tudi pot« je star pregovor, ki še vedno drži. To se je izkazalo tudi pri prenovi podružnične cerkve sv. Miklavža.
»Kjer je volja, je tudi pot« je star pregovor, ki še vedno drži. To se je izkazalo tudi pri prenovi podružnične cerkve sv. Miklavža, kjer brez sloge in vztrajnosti ne bi dosegli lepega uspeha.

Ker je bila cerkev že nujno potrebna obnove, so skupaj stopili župljani, ki spadajo k tej podružnični cerkvi, in župnija Šmarje pri Jelšah, župnik Tadej Linasi pa je obnovo podprl. Ob slovesni maši v nedeljo, 21. junija, se je Linasi zahvalil vsem, ki so pomagali na različne načine: eni z denarjem, gospodinje s hrano, nekateri z delom – opravljenih je bilo 1100 prostovoljnih ur. Duša obnove je bil ključar Martin Stoklas, ki je vse tudi koordiniral. Delalo je Krovstvo in kleparstvo Štefan Golob, zvonik pa sta barvala alpinista Aco in Jernej Pepevnik. Ko je bila prebarvana tudi fasada cerkve, je cerkev zasijala v novi podobi. Za prijetno druženje po maši so poskrbele gospodinje, ki so napekle dobrot, ter vinogradniki z dobro kapljico.
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh