Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S Trudom na romanje

Objava: 25. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2015 / 11:40
S Trudom na romanje

S Trudom na romanje

S pomočjo agencije Trud nam je uspelo napolniti avtobus z romarji iz Zreč in Stranic, pridružili pa so se nam tudi iz drugih krajev.


S pomočjo agencije Trud nam je uspelo napolniti avtobus z romarji iz Zreč in Stranic, pridružili pa so se nam tudi iz drugih krajev. Romarji, ki vedno potujemo kot ena velika družina, smo se družili pri skupni mizi, molitvi in ob premišljevanjih duhovnega voditelja – domačega župnika Petra Leskovarja. Zelo smo bili veseli, da nam je agencija že drugič zagotovila odličnega vodnika Uroša Samardžijo.

Na poti smo si ogledali mondena mesta ob sredozemski obali, se zapeljali v slikovit kanjon Verdon in prispeli na nepregledna polja cvetoče sivke v Provansi. V mestu Saint-Gilles so v sedmem stoletju ustanovili benediktinski samostan. Legenda pravi, da ga je dal zgraditi francoski kralj za odškodnino puščavniku sv. Egidiju, ker ga je na lovu ranil. Obiskali smo njegovo grobnico v veliki katedrali sv. Egidija, ki je ena od izhodiščnih poti v Santiago de Compostelo. Zadnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh