Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Hočem biti svet!« je vzklikalo 200 oratorijcev

Objava: 02. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2015 / 12:17

»Hočem biti svet!« je vzklikalo 200 oratorijcev

29. junija je v prostore šoštanjske osnovne šole veselo vkorakalo 171 otrok, ki jih je sprejelo 27 animatorjev in 2 voditelja.


V Šoštanju jih je »Hočem biti svet!« vzklikalo 200! Na praznični dan, 29. junija, je počitnicam navkljub v prostore šoštanjske osnovne šole veselo vkorakalo 171 prijavljenih otrok, ki jih je sprejelo 27 mladih animatorjev pod vodstvom dveh voditeljev. Tako kot drugod po Sloveniji je bil tudi v Šoštanju osrednji lik sv. Dominik Savio, vendar je bila zgodba v Šoštanju prilagojena, da bi jo približali najmlajšim – v njej sta nastopala kuža in muca, vlogi katerih sta prevzela kar voditelja. Otrokom je bilo to še posebej všeč.

Veterani oz. učenci, ki so končali 7. ali 8. razred, so imeli še dodaten oratorijski program: dva dneva po oratoriju niso šli domov, temveč proti župnijskim prostorom v Florjanu – a spali niso prav veliko, predvsem so se družili v športnih igrah, pripravi večerje in zajtrka ter kartah in klepetu. Zanje je bila izkušnja bogata (priznajo, da tudi izčrpajoča), nič manj obogateni pa niso bili preostali. Popoldneve s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh